7 redenen om te kiezen voor een synthetische make-up kwast in plaats van een natuurlijke 

Heb je de standaard make-up artikelen in huis of zelfs een goed gevulde make-up tas in je badkamerkastje staan, dan zit daar vast en zeker ook een make-up kwast bij. Wist je dat je kunt kiezen tussen een kwast met natuurlijk (en dus dierlijke) haren of synthetische haartjes, zoals nylon, taklon en polyster? De vraag is: wat is beter? 

De cliffhanger is ver te zoeken want ik val direct met de deur in huis. Als je het aan mij vraagt is een synthetische make-up kwast beter en wel omdat het de volgende 7 voordelen heeft.

oogschaduw make-up kwast

Voordeel 1: geen dierenleed

Heel kort door de bocht, komen er bij een synthetische make-up kwast geen dieren aan te pas. Er zijn dus geen dieren voor gedood of verminkt. 

 

Voordeel 2: hygiënischer

Natuurlijke haren hebben de eigenschap om vloeibare make-up op te nemen. Dat maakt het een stuk minder hygienisch. Simpelweg omdat het veel lastiger is schoon te maken én houden. Bovendien staat synthetisch taklon erom bekend antibacterieel eigenschappen te hebben. Met andere worden, bacteriën krijgen hier geen kans om te groeien op de borstelharen. 

 

Voordeel 3: constante kwaliteit

Natuurlijke haren worden na verloop van tijd scherper en puntiger, terwijl een make-up kwast met synthetische haren zacht blijft. De kwaliteit blijft constant, ongeacht hoe lang je het al gebruikt. Deze zachte haartjes maken ook dat deze make-up kwast uitermate geschikt is voor het aanbrengen van oogmake-up. De huid rondom je oog is namelijk erg gevoelig en het gebruik van een make-up kwast met zachte haren is dan extra fijn. 

 

Voordeel 4: minder verspilling

Ik benoemde net als dat make-up kwasten met natuurlijke haren vloeibare make-up sneller opnemen. Verspilling staat daaraan gelijk. De make-up wordt namelijk sneller geabsorbeerd, wat zorgt voor verspilling. Bij make-up kwasten met synthetische haren is dit een stuk minder. 

 

Voordeel 5: ook geschikt voor de gevoelige huid

Heb je snel last van bultjes, jeuk of huidallergieën? Dan is het gebruik van dierlijke make-up borstels af te raden. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat acne of een huidallergie juist worden ontwikkeld. 

 

Voordeel 6: het gaat langer mee

Dierenhaar breekt sneller en neemt naar verloop van tijd af in kwaliteit. Make-up kwasten natuurlijk haar zijn daarom sneller aan vervanging toe dan de synthetische variant. 

 

Voordeel 7: beter voor de portemonnee

Een heel fijn bijkomend voordeel is dat synthetische make-up kwasten over het algemeen goedkoper zijn. 

synthethische make-up kwast

Wil je ook zo’n synthetische vriend?

Zeg je jouw make-up kwasten met natuurlijke haren vanaf nu gedag en wil je jouw nieuwe synthetische vrienden verwelkomen, maar weet je niet waar je ze kunt kopen? Neem dan eens in kijkje in de webshop van BE VEGAN en vind daar:

  • make-up kwast voor foundationpoeder
  • make-up kwast voor oogschaduw
  • make-up kwast voor wenkbrauwen, met schuine top

Monique Schoofs

Business Developer | Cosmetica- & huidverzorgingsexpert

Business Developer van congressen & opleidingen en eigenaar van een webshop met natuurlijke, vegan make-up en huidverzorging: BE VEGAN. Hét voorbeeld dat dier- en milieuvriendelijk hand in hand kunnen gaan met een stralende look. Voor JOIN schrijft ze over achtergronden van ingrediënten, tips bij de aanschaf van producten en over tal van beautyzaken-met-een-vegan-twist. Plus ze tipt je over de nieuwste trends.

18 artikelen | 5 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven