Boekentip: ‘De koe knikte ja’ van Erik Schumacher

Dit is nou echt zo’n boek waarvan je er een stapel in de kast legt om zo nu en dan cadeau te doen. Bij mij prijkt dus een vijftal van deze boeken en een aantal hebben hun weg in kleurig inpakpapier al richting lezer gevonden. Het mooie is namelijk: dit boek is een must read voor iedereen die de veganistische leefstijl al wel kent, maar graag wat meer leest over iemand die eenzelfde proces heeft doorgemaakt. Je voelt de verbondenheid op elke pagina! Én het is een ideaal boek wat mensen-met-een-kritische-blik tegenover veganisme klip en klaar uitlegt waarom anderen voor deze manier van leven kiezen. Op heel no-nonsense wijze ook nog eens.

Herkenbaar voor veel mensen

Auteur Erik Schumacher vertelt een verhaal dat voor velen heel herkenbaar is. Ook mijn stappen richting een vegan eetpatroon verliepen zo. Als groot liefhebber van vlees begon er bij Schumacher af en toe iets te knagen. De kennis over de achtergronden van vlees komen immers steeds meer naar voren, bovendien is vlees eten al lang niet meer vanzelfsprekend en raden ook voedingscentra over de hele wereld aan om – flink – te minderen met dierlijke ingrediënten. Dus las hij weer iets nieuws over misstanden in de vee-industrie, zag weer een filmpje met slachthuistaferelen en langzaam begon zijn reis richting diervriendelijker leven. Eerst vlees met Beter Leven-sterren, daarna biologisch tot het inzicht landde dat vlees eten helemaal geen goed idee was.

Van vega naar vegan is een kleine en heel logische stap

Wie om redenen van dierenwelzijn kiest voor vegetarisch eten komt vaak tot de conclusie dat er achter zuivel en eieren minstens zoveel leed schuil gaat. Zo ook bij de auteur. Vragen en opmerkingen uit zijn omgeving pareerde hij met kennis van zaken. En in de supermarkt was de keuze voor diervrije producten snel gemaakt. Klinkt dat makkelijker dan het is? Deels, want nieuwe keuzes maken vraagt soms ook wat meer verdieping in wat je nu zoal eet. Tegelijkertijd is er zo’n groot aanbod dat je de goede opties makkelijk voorhanden hebt. Daarom is dit boek ook zo herkenbaar. En ja, als het zoveel mensen lukt om plantaardig eten te omarmen dan zegt dat ook wel iets.

De schrijfstijl van Schumacher is top, alsof je met hem in gesprek bent. Het pamflet kent voldoende diepgang om de lezer te informeren. Plus je leest het in een uurtje uit. Dus geen enkele reden om er niet aan te beginnen.

 

Dit boek bestel je onder andere via Bol.com en is verkrijgbaar als paperback en Ebook.

Naast de vaste auteurs werken we bij JOIN graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaring waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement!

105 artikelen | 74 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven