[Boekentip] Plants Only Kitchen – Gaz Oakley

‘Plants Only Kitchen’ is alweer het derde kookboek van Gaz Oakley, ook wel bekend onder de naam Avant-Garde Vegan. Na zijn debuut ‘Vegan 100’ en de opvolger ‘Vegan Christmas’, een kookboek vol met (hoe kan het ook anders) recepten voor de feestdagen, deelt Gaz in zijn nieuwste kookboek heerlijke, makkelijke en snelle recepten. ‘Plants Only Kitchen’ bevat een hoop simpele eenspansgerechten. Veel maaltijden staan al in 15 minuten op tafel. En bovendien zijn een boel recepten perfect voor mealpreppen. Ideaal voor iedereen met een drukke levensstijl! En voor iedereen die niet zo’n keukenprins(es) is. Want goed en lekker eten hoeft helemaal niet lastig te zijn en zeker geen uren te duren.

Iedereen die Gaz al wat langer kent weet dat aan alles afstraalt dat hij een enorm grote passie voor koken heeft. Gaz werkte vanaf jonge leeftijd in professionele keukens en heeft daardoor veel verstand van de verschillende technieken en ingrediënten die je kunt gebruiken bij het maken van heerlijke gerechten. Gaz gebruikt koken ook echt als zijn manier om veganisme te promoten. Geweldig toch, als je mensen kunt verleiden met jouw kookkunsten? Voor dit je allemaal afschrikt, het kookboek is absoluut geschikt voor iedereen, veganist of niet. Je hoeft ook zeker geen sterrenkok te zijn, deze recepten zijn juist makkelijk en toegankelijk. Geen zorgen!

Inhoud

Komen we bij het allerbelangrijkste, namelijk: wat voor recepten vind je in ‘Plants Only Kitchen’? Om te beginnen een flink aantal ontbijt recepten, want ontbijt kan natuurlijk nooit overgeslagen worden. Ik kreeg meteen trek van de wafels en wat dacht je van bagels met tempehbacon? Verschillende keukens worden in het boek extra in het zonnetje gezet. Zo heeft Gaz aparte hoofdstukken gemaakt voor curry’s, pasta, ovengerechten en burgers. Natuurlijk worden ook de bijgerechten, zoals romige aardappelpuree, niet overgeslagen. Die hoef je echt niet meer uit een zakje te maken, want deze aardappelpuree is in een half uurtje gepiept en echt heel erg lekker!

Plant Only Kitchen Gaz Oakley

In ‘Plants Only Kitchen’ noemt Gaz een aantal ingrediënten waar ik nog niet bekend mee was zoals aki, citroengraspuree en panko. Bij deze ingrediënten staat duidelijk aangeven dat je ze kunt vinden in de toko. Mocht je nou bij jou in de buurt geen toko hebben, dan kan je een heleboel online bestellen, bijvoorbeeld via de OnlineToko.

Kijkje in de keuken

‘Plant Only Kitchen’ geeft je ook een letterlijk kijkje in de keuken van Gaz. En geloof me, dat is heel jaloersmakend! Niet alleen heeft Gaz prachtige kommetjes, pannen en voorraadpotten, zijn keuken staat ook letterlijk vol met planten. Ik vind het erg fijn dat Gaz weinig gebruik maakt van vleesopvolgers, maar zijn burgers en ‘gehakt’ zelf maakt. Gaz geeft opties waar je plantaardige kaas kunt gebruiken, maar vertelt je ook hoe je zelf een heerlijke kaassaus kunt maken met behulp van plantaardige melk. Al met al is ‘Plants Only Kitchen’ echt een feest om door te bladeren. En als je hierna geen trek hebt gekregen, dan weet ik het ook niet meer.

Wil jij wekelijks inspiratie opdoen en je vergapen aan allerlei prachtige foodfoto’s? Volg Gaz Oakley dan zeker via zijn website, Instagram en YouTube kanaal. Gaz heeft plannen om in 2021 de wereld over te reizen met zijn ‘The restaurant, I will bring the food to you’-tour. Het is natuurlijk even afwachten of dit allemaal door kan gaan. Mocht dit wel zo zijn, dan komt Gaz hopelijk ook naar Nederland zodat wij allemaal kunnen genieten van zijn kookkunsten!

‘Plant Only Kitchen’ van Gaz Oakley verscheen bij Uitgeverij Good Cook en is verkrijgbaar bij Bol.com en andere online boekhandels en natuurlijk bij jouw lokale boekhandel.

Lauri van Oosterom

HISTORICUS | GROEN HART

Boekenwurm, plant mom, redacteur en fanatiek wandelaar. Volgt bijna nooit recepten, is graag buiten in de natuur en bezoekt met veel plezier musea. Is met haar Cinevillepas meerdere keren per week te vinden in de lokale bioscoop. Al sinds jonge leeftijd vegetariër en nu al jaren veganist. Je maakt haar erg gelukkig met bananenbrood, curry’s, havermout, pindakaas en smoothies. Voor JOIN deelt zij interessante boekentips, leuke activiteiten en andere feitjes.

15 artikelen | 16 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven