Boekentip: De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool

Dit boek staat beduimeld in mijn keuken en ik heb het al vaak aangeraden of cadeau gegeven aan mensen die (vaker) plantaardig willen eten. Enerzijds door de ruime informatie over vegan voeding. Anderzijds omdat het vol écht makkelijke recepten staat. Ideaal voor wie een druk leven heeft en toch graag de nodige variatie aan gerechten op tafel zet.

Lisa Steltenpool is diëtist en begeleidt mensen naar een gezonde en energieke levensstijl. Haar focus ligt daarbij volledig op de plantaardige keuken. In ‘De Vegarevolutie’ zijn tal van recepten opgenomen voor elk moment van de dag. Maar het boek gaat veel verder. In het eerste deel gaat de auteur uitgebreid in op de vier revoluties die samen de vegarevolutie vormgeven: de revolutie voor je lijf, de dieren, de planeet en de mensheid.

In een vlot leesbare stijl geeft ze je inzicht in alle relevante aspecten. Bijvoorbeeld een korte uiteenzetting van de positieve gezondheidseffecten, de nuchtere weergave van de wijze waarop er met dieren omgegaan wordt in de voedselindustrie en hoe vegan eten een groot deel van de wereldwijde duurzaamheidsproblemen oplost. Bekend terrein? Ja en nee, Lisa legt zonder oordeel uit wat de keuze voor wel of niet plantaardig eten voor gevolgen heeft. Aan de lezer zelf om te bepalen in hoeverre die daar aan bij wil dragen.

Achtergrondinfo én makkelijke recepten

Natuurlijk komen er tal van voedingsadviezen aan bod. Handige schema’s over voedingsstoffen en waar ze in zitten, hoeveel je nodig hebt van bijvoorbeeld mineralen en vitamines en ook een praktische voedselpiramide. Zo zie je in één oogopslag hoe je verschillende voedingsmiddelen over de dag verdeeld binnen hoort te krijgen. Wat ik in dit boek extra waardevol vind is dat er naast de vele info over voeding ook ruimte is gemaakt voor de vegan lifestyle als geheel. Dat past helemaal bij het gedachtegoed waar wij voor staan!

En dan dus de recepten. Echt, het water loopt in je mond als je er doorheen bladert en het geeft je volop inspiratie. Een aantal van mijn favorieten: powerkoekjes, bosbessenmuffins, paprika-pestotosti, pittige tofusaté, quinoa-bonenburger, groenterijke lasagne, ‘kip’salade én wat mij betreft is de absolute topper de noten-dadelsmoothie. Zoals gezegd: allemaal makkelijk te maken en snel klaar. Wel zo fijn! En heb je gasten, dan schotel je ze met diverse recepten een heerlijke proeverij in de vegan keuken voor. Met dit boek in handen ben ik er van overtuigd dat je met volle teugen geniet van de plantaardige keuken.

‘De Vegarevolutie’ bestel je zonder verzendkosten bij Libris.nl. Ook verkrijgbaar bij Bol.com en andere (online) boekwinkels.

Naast de vaste auteurs werken we bij JOIN graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaring waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement!

105 artikelen | 74 reacties

Sharing is caring

2 reacties op “Boekentip: De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven