De 14 voordelen van vegan cosmetica en huidverzorging

Het spreekt voor zich dat er geen dierlijke ingrediënten in vegan cosmetica zitten. Toch is dat niet het enige verschil tussen ‘gewone’ en vegan make-up en huidverzorging cosmetica. De verschillen en de voordelen heb ik voor je op een rij gezet, zodat je vanaf nu een weloverwogen keuze kunt maken en… weet wat je smeert 😉

1. Minder ingrediënten

Veganistische cosmetica en huidverzorging bestaat over het algemeen uit minder ingrediënten. Daar wordt je huid blij van! Des te minder je op je gezicht smeert, des te beter het is voor de conditie van je huid.

2. Anti-age wonder

Rimpels ga je niet tegen met chemische goedjes, maar met een goede vochtgehalte en vitamines. Vegan producten en huid-oliën zijn hier pro in.

3. Dierproefvrij

Voordeel nummer 3 is dat vegan cosmetica niet is getest op dieren. Want daar zijn de dieren niet voor op de wereld gezet, toch?

4. Beter voor het milieu

Door te kiezen voor veganistische make-up draag je je steentje bij aan een gezondere planeet. De veehouderij en alles wat daarmee gepaard gaat, heeft volgens verschillende rapporten namelijk de grootste invloed op klimaatverandering. Kies je voor producten zonder dierlijke ingrediënten, dan doe jij daar dus niet aan mee.

5. Nog beter voor je huid

Dierlijke ingrediënten die je terugvindt in cosmetica kunnen schadelijk zijn voor je huid. Een voorbeeld is lanoline. Dit ingrediënt is afkomstig uit schapenwol en irriteert de gevoelig huid.

6. Tegen droge huid

Jouw droge huid verdwijnt zodra je veganistische gezichtsverzorging gebruikt, want deze bevatten over het algemeen veel meer water. Bovendien, worden plantaardige ingrediënten makkelijk opgenomen door de huid wat ervoor zorgt dat je huid de hele dag super gehydrateerd blijft.

7. Ook fijn voor de gevoelige huid

Omdat er minder én vaak natuurlijke ingrediënten in vegan cosmetica en huidverzorging zitten, raakt je huid minder snel geïrriteerd. Wat wil de gevoelige huid nog meer!

8. Minder vettige huid

Dankzij de goede hydratatie van plantaardige ingrediënten neemt de vettigheid van de huid snel af.

9. Rijk aan vitamines

Plantaardige make-up en verzorgingsproducten hebben meestal een hoog gehalte aan vitamines. Dit zorgt ervoor, afhankelijk van
welke vitamine, dat het:

  • het huidverouderingproces tegengaat
  • wallen vermindert
  • acné terugdringt
  • je huid een gezonde glow geeft

10. Minder chemicaliën

Veganistische verzorgingsproducten staan – veelal – gelijk aan puurdere en natuurlijkere ingrediënten. Door het aantal chemische ingrediënten te minderen of zelfs volledig te elimineren, houd je je lichaam van binnen net zo gezond als van buiten.

11. Geen dierenleed

Je verbetert de conditie van je huid zonder dat daar dierenleed aan te pas komt. Ik zeg: win-win!

12. Minder kans op een allergische reactie

De kans op een allergische reactie is minder groot door de natuurlijke ingrediënten. Test voor de zekerheid het product eerst altijd even op je pols voordat je het op je gezicht smeert. Better safe than sorry.

13. Bespaar dierenlevens

Aan jouw make-up artikel komt geen dier te pas. Is het ‘besparen van dierenlevens’ niet reden genoeg reden om te kiezen voor vegan cosmetica?

14. Weet wat je smeert

Tot slot, weet wat je écht op je gezicht smeert en wat in je huid trekt. Zeg maar bye bye tegen die (chemische) rommel en verwelkom vegan & natuurlijke cosmetica. Geeft dan geen fijn en overzichtelijk gevoel?

Monique Schoofs

Business Developer | Cosmetica- & huidverzorgingsexpert

Business Developer van congressen & opleidingen en voormalig eigenaar van een webshop met natuurlijke, vegan make-up en huidverzorging. Het voorbeeld dat dier- en milieuvriendelijk hand in hand kunnen gaan met een stralende look. Voor JOIN schrijft ze over achtergronden van ingrediënten, tips bij de aanschaf van producten en over tal van beautyzaken-met-een-vegan-twist.

18 artikelen | 5 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven