De beste vegan kookboeken met makkelijke recepten

Inspiratie voor plantaardige maaltijden vind je volop online én in een groot aanbod van veganistische kookboeken. Van culinaire hoogstandjes tot lekkere gerechten voor alledag. En daar hoef je echt geen keukenprins(es) voor te zijn. Ben ik ook niet 😉

Lekker eten vind ik natuurlijk wel heel belangrijk. Daar neem ik soms veel tijd voor, maar minstens zo vaak wil ik graag dat het eten vrij snel op tafel staat. Vooraf al het een en ander voorbereiden is handig, maar meestal niet eens noodzakelijk. En ik kook graag zonder vleesvervangers zoals vegaburgers en dergelijke. Ja, die komen heus op tafel zo nu en dan als ik kies voor ultra-makkelijk. Maar mijn voorkeur gaat uit naar puur plantaardig.

In de keukenkast staat een hele rij vegan kookboeken. De boeken die ik het meeste gebruik – en cadeau geef – heb ik voor je op een rij gezet. Deze vegan kookboeken vind ik de allerbeste die op dit moment verkrijgbaar zijn. Ze staan vol ideeën voor ontbijt, lunches, avondeten en snacks, allemaal eenvoudig te maken. Enjoy!

De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool

de vegarevolutie lisa steltenpool

Mijn meest gebruikte exemplaar van de kookboeken zoals je misschien al in de recensie hebt gelezen. Met al de nodige kookvlekjes op de pagina’s. Er staat veel info in over veganistisch eten, want Lisa is plantaardig diëtist. Leerzaam en handig dus. En dan de recepten: van ontbijt tot snack komt alles aan bod. Recepten die je wellicht kent met vlees nu geveganiseerd. Met natuurlijk ook veel nieuws om te ontdekken en van te genieten. Mijn favorieten uit dit boek: de noten-dadelsmoothie en de quinoa-bonenburger.

Je bestelt dit onder meer hier.

Deliciously Ella – Ella Mills

deliciously ella vegan kookboek makkelijke recepten elke dag

De ondertitel van dit boek is ‘100 makkelijke recepten om iedere dag superlekker te eten’. Nou: dat klopt! Het boek staat vol smaakvolle gerechten met ingrediënten die vrijwel iedereen kent en vaak in huis heeft. Van ontbijt tot salades, van burgers tot curry’s en zoete lekkernijen: het komt allemaal aan bod. In hardcoverversie, dus goed bestand tegen de vele keren dat je dit boek gaat gebruiken 🙂 . Voor beginnende vegans een heerlijke ontdekkingstocht door de rijke mogelijkheden van lekker eten, voor ervaren vegans frisse inspiratie om recepten een lekkere twist te geven. Mijn favorieten uit dit boek: salade met spicy kurkumabloemkool, linzen en tahin en gekruide linzenballetjes met tomatenrelish en knoflookroom.

Je bestelt dit boek onder meer hier.

Ecofabulous koken in alle seizoenen – Lisette Kreischer

Ecofabulous in alle seizoenen Lisette Kreischer

Het is niet voor niks een klassieker onder de vegan kookboeken: al bladerend loopt het water je in de mond en de recepten die ik uit dit boek heb gemaakt smaken zo mogelijk nog lekkerder. Wat me aanspreekt is dat de gerechten meegaan met de seizoenen. Dus lichter in de lente en zomer en wat meer vullend in de koelere seizoenen. De ingrediënten sluiten daar perfect op aan, zodat je ook nog eens milieuvriendelijk boodschappen kunt doen. Mijn favorieten uit dit boek: groene asperges met rode wangetjes en Italiaanse auberginerolletjes.

Je bestelt dit boek onder meer hier.

Eet win-win – Janneke van der Meulen

eet win-win janneke van der meulen

Dat je als topsporter uitstekende prestaties kunt leveren én plantaardig eet bewijst Janneke. In dit boek lees je met wetenschappelijke onderbouwing welke effecten voedsel op je lichaam heeft. Alle voedingsstoffen komen aan bod, heel toegankelijk geschreven. Plus natuurlijk al die recepten om mee aan de slag te gaan. En om de positieve effecten te ervaren hoef je echt geen topsporter te zijn. Mijn favorieten uit dit boek: volkoren plaatkoekjes en de linzen-ovenschotel.

Je bestelt dit boek onder meer hier.

Vegan for friends – Alexander Gershberg

vegan for friends alexander gershberg

Omdat smaken verschillen heeft deze auteur het boek ook zo ingedeeld. Met recepten die hij kookt voor vrienden. Of juist voor zijn moeder of oma. En ook koken voor kinderen komt aan bod. Een heel rijke variatie aan gerechten dus. Stuk voor stuk heel goed te maken en variërend van snel klaar tot wat langer kokkerellen. Mijn favorieten uit dit boek: seitangoulash en borsjtsj. Ze volgde ook kookworkshops bij hem, dus als je nog eens een vegan uitstapje zoekt….

Je bestelt dit boek onder meer hier.

Speciaal voor echte mannen: EAT.MAN.PLANT. - Lisette Kreischer en Maartje Borst

Eat.man.plant. lisette kreischer kookboek vegan mannenEen kookboek speciaal voor mannen, met recepten die ze met gemak zelf kunnen bereiden. Of om mannen te ‘verleiden’ met plantaardig eten en te laten zien hoe ontzettend lekker – en mannelijk – het is. Toen het boek werd gelanceerd interviewde ik Lisette én een van de mannen die in het boek aan het woord komen: Joost. Met dit boek heeft geen enkele ‘echte vent’ nog een excuus om te zeggen dat vegan eten niet stoer of typisch iets voor vrouwen is. Bovendien: hoe aantrekkelijk is een man die zich wat aantrekt van dierenwelzijn en milieu-impact?! Precies, woest aantrekkelijk 😉

Je bestelt dit boek onder meer hier.

Heb jij een andere favoriet? Deel het met ons! Wij ontdekken graag ook weer iets nieuws. Bedankt!

Naast de vaste auteurs werken we bij JOIN graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaring waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement!

105 artikelen | 74 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven