De leukste vegan podcasts om te volgen!

Podcasts zijn audio-uitzendingen die je kunt beluisteren waar en wanneer jij maar wilt. Ze zijn daardoor erg leuk en laagdrempelig om te volgen. In een podcast gaat de host vaak in gesprek met een of meerdere gasten over een bepaald onderwerp. Vele vegans hebben dit platform ondertussen ontdekt om hun boodschap te delen met de rest van de wereld. Het resultaat? Er staan tal van vegan podcasts in allerlei talen voor jou klaar. Je kunt deze podcasts thuis luisteren, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken of koken. Of juist als je buiten een rondje aan het wandelen of fietsen bent. Veel mensen luisteren ook podcasts als ze onderweg zijn in de auto of de trein.

Ik luister zelf sinds de zomer van 2019 regelmatig naar podcasts. Ik fietste in die periode vaak naar mijn werk en was een beetje klaar met de eeuwige zelfde afspeellijst van Spotify. Normaal gesproken las ik altijd een boek of de krant in de trein. En dat gaat toch wat lastig als je aan het fietsen bent haha. Podcasts waren voor mij dan ook een schot in de roos. Sindsdien heb ik vele verschillende podcasts geluisterd over tal van onderwerpen. Ik deel in dit artikel graag mijn favoriete vegan podcasts met jou!

Deliciously Ella: The Podcast

Deliciously Ella: The Podcast; Vegan PodcastsIk volg al jaren de Britse Ella Mills-Woodward. Haar recepten, gepubliceerd op de blog Deliciously Ella, zien er altijd verrukkelijk uit. Ook heeft ze ondertussen al vele kookboeken gemaakt. Ella wilde graag meer delen over haar persoonlijke reis in de (plantaardige) wereld en vooral ook in gesprek gaan met allerlei experts. Dit was de start van de podcast Deliciously Ella, die Ella samen met haar man Matthew maakt. En ondertussen hebben ze al zes seizoenen gemaakt! Elke week gaan Ella en Matt in gesprek met een expert in een bepaalde wetenschap. In de podcast worden zo tal van onderwerpen behandeld, van mentale gezondheid tot duurzaamheid, van slaap tot veganisme. De afleveringen duren rond de 30 à 50 minuten en zijn heerlijk om naar te luisteren. Ik kijk er elke week weer naar uit!

Delicously Ella: The Podcast kun je luisteren via iTunes of Spotify.

Lobkes Podcast

Lobkes Podcast; Vegan Podcasts

Diëtist Lobke Faasen gaat in haar podcast in gesprek met allerlei gasten over onderwerpen zoals gezondheid, spiritualiteit, sport en persoonlijke groei. Al haar gasten hebben een link met plantaardig eten en veganisme. De podcasts van Lobke zijn in het Nederlands en duren wat langer, tussen de 45 minuten en 1,5 uur. Perfect voor een lange wandeling, uitgebreide schoonmaaksessie of met veel thee op de bank. Lobke deelt op onregelmatige basis een nieuwe aflevering. Dat betekent dat het elke keer weer een verassing is als er een nieuwe show online staat. Een aanrader om te volgen!

Lobkes Podcast is te luisteren via iTunes, Spotify of YouTube.

The Plant Based Podcast

Plant Based News Podcast; Vegan Podcasts

Wie kent Plant Based News niet? Het Engelstalige platform waarop dagelijks nieuws gedeeld wordt over de plantaardige levensstijl. Van evenementen, nieuwe documenten en films tot vegan influencers, alles komt langs. The Plant Based Podcast wordt gehost door Robbie Locke, de directeur en co-oprichter van Plant Based News. Wekelijks gaat Robbie in gesprek met veganisten van over de hele wereld. Van activisten en advocaten tot koks en topsporters. De podcasts zijn gemiddeld rond een uur. Ze zijn niet alleen heel leerzaam om te luisteren, ze zetten je ook aan tot actie. Je krijgt energie om aan de slag te gaan met jouw vegan missie en ontvangt tijdens het luisteren ook allerlei tips over hoe je dit kunt aanpakken.

The Plant Based Podcast kun je luisteren via iTunes, Spotify of Soundcloud. 

The Vevolution Podcast; Vegan Podcasts

The Vevolution Podcast

Vevolution organiseert sinds 2016 allerlei toffe evenementen voor, zoals zij het noemen, ”the plant-powered generation”. Oftewel, voor jou! Helaas vinden deze evenementen in Engeland plaats, niet bepaald om de hoek. Gelukkig kun je ook vanuit huis de avonturen van Vevolution volgen. In veel van de afleveringen blikken oprichters Damien Clarkson and Judy Nadel terug op een bepaald evenement. Hiernaast gaan ze in gesprek met tal van enthousiastelingen in de plantaardige wereld. The Vevolution Podcast geeft jou daarmee een wekelijkse dosis aan ideeën en inspiratie. De nieuwste toevoeging aan de familie? The Plant Based Business Podcast, perfect voor plantaardige entrepreneurs, investeerders en iedereen die interesse heeft in het opzetten van een eigen plant-based bedrijf.

The Vevolution Podcast is te beluisteren via iTunes en Spotify.

Hopelijk heb ik jou met dit artikel wat inspiratie gegeven voor vegan podcasts. Welke podcast is jouw favoriet? Heb jij nog tips voor ons? Deel ze hieronder in de comments!

Lauri van Oosterom

HISTORICUS | GROEN HART

Boekenwurm, plant mom, redacteur en fanatiek wandelaar. Volgt bijna nooit recepten, is graag buiten in de natuur en bezoekt met veel plezier musea. Is met haar Cinevillepas meerdere keren per week te vinden in de lokale bioscoop. Al sinds jonge leeftijd vegetariër en nu al jaren veganist. Je maakt haar erg gelukkig met bananenbrood, curry’s, havermout, pindakaas en smoothies. Voor JOIN deelt zij interessante boekentips, leuke activiteiten en andere feitjes.

15 artikelen | 16 reacties

Sharing is caring

Eén gedachte over “De leukste vegan podcasts om te volgen!

  1. Beste Join The vegan movement team,
    een super toffe blog met mooi podcasts, die jullie hier voorstellen. Dank voor jullie inspiratie en het ontzettend mooi en belangrijk werk. 🙂
    We hebben een vraag: Wellicht is het leuk om onze podcast “Het vegan geluid” te checken en indien jullie dat leuk lijkt, deze in het rijtje te zetten.
    We zouden hier super blij van worden en dit zou heel erg helpen, via onze audio-kanaal de wereld een stukje meer te “veganizen”.
    Groetjes, Alex & Rob

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven