Houden jullie het thuiswerken nog een beetje vol? Wat mij betreft heeft het veel voordelen. Alleen mis ik m’n collega’s onderhand wel. Om toch te werken aan de verbinding binnen teams worden er op allerlei plekken digitale vrijdagmiddagborrels georganiseerd. Eén groot voordeel: je zorgt zelf dat er lekkere hapjes zijn. Je kunt voor de afwisseling de wekelijkse borrel ook eens een thema geven. Waarom niet een keer een vegan vrijmibo? Inspiratie nodig? Komt eraan! 

De meeste biertjes zijn helemaal vegan, dus daar kun je je niet snel een buil aan vallen. Is wijn niet vegan dan? Vaak niet, helaas. Veel wijn wordt geklaard met dierlijke eiwitten. Gelukkig is er steeds meer vegan wijn verkrijgbaar. Bijvoorbeeld van wijnhuis Neleman.

Maar dan de hapjes. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets tekort komt 😉

Nootjes

Gezouten of ongezouten noten zijn natuurlijk vegan. Altijd een goede keus. Borrelnootjes zijn ook vaak oké, alleen bij sommige wordt melk gebruikt in de omhulsels, dus even de ingrediënten op de zak checken. Op de foto: gezouten geroosterde amandelen in olijfolie.

geroosterde amandelen

Olijven

Ook altijd goed, zwarte of groene, met of zonder pit (zonder!) met of zonder knoflook (met!). Keuze genoeg.

Gezonde knabbels

Rauwkost om te knabbelen is altijd een optie: stukjes paprika, komkommer, kleine tomaatjes, stengels bleekselderij, bloemkoolroosjes. Helemaal lekker met een dipsaus op basis van vegan mayo of met de volgende categorie.

rauwkost met dip voor de vegan vrijmibo

Hummus

Niet te vermijden als vegan snack. Als dip of voor op een stukje stokbrood. En dan niet hummus van alleen kikkererwten, maar je kan er allerlei smaken aan toevoegen zoals kerrie, rode biet of geroosterde paprika.

Nog meer dips

Muhamarra of pesto (zonder kaas) dienen ook als heerlijke dip of als smeersel op een broodje of toastje.

Wraps

Als je 10 minuten tijd hebt om in de keuken te staan maak dan een wrap van een tortilla of Libanees platbrood met hummus, rucola, reepjes paprika of andere rauwkost. Lekker met een topping van pittige chili kruiden of za’atar.

Chips

En natuurlijk een lekker bakje chips. Hier geldt hetzelfde voor als bij de borrelnoten, want in chips zit vaak melkpoeder (waarom toch?). Gewone naturel chips zijn een veilige keus. Je kan ze ook zelf maken van schijfjes aardappel of zoete aardappel, maar dan ben je even zoet in de keuken.

chips

Nacho’s

Een van mijn favoriete snacks: nacho’s met guacamole en pittige tomatendip. Eventueel heel kort onder de grill met vegan cheddar. Smullen!

Kaas en worst

Dé Nederlandse borrelsnack: blokjes kaas en worst. Deze kun je ook helemaal in de vegan variant maken als je ze echt niet kan missen. Er zijn verschillende soorten vegan kaas en worst te vinden, ook in de gewone supermarkt.

Vette hap

En als je het echt niet meer weet dan ga je gewoon voor gefrituurde vegan bitterballen of frikadellen. Met curry of weer de vegan mayo. Of allebei.

Volgens mij moet het met die vegan vrijmibo zo wel lukken.

Proost en alvast een goed weekend!

Naast de vaste auteurs werken we bij JOIN graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaring waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement!

105 artikelen | 74 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven