De documentaire The Game Changers – onder meer te zien op Netflix – is een regelrechte hit onder mannen en vrouwen die gezondheid hoog in het vaandel hebben. Veel mensen zijn na het kijken van deze docu overgestapt naar een plantaardig voedingspatroon en ervaren de gezondheidsvoordelen volop.

Sporters ervaren wetenschappelijke onderbouwing

De film of documentaire The Gamechangers beschrijft niet alleen hoe sporters over zijn gestapt op een vegan lifestyle, maar laat ook – onderbouwd met wetenschappelijke bronnen – zien waarom de plantaardige levensstijl zo goed is voor je. Zo laten de prachtige, duidelijke animaties zien hoe de aderen dichtslibben als je dierlijke producten eet, terwijl een ander onderzoek laat zien hoe een man vaker en betere erecties krijgt van die plantaardige eetstijl.

De verhalen zijn inspirerend en leerzaam, soms ook verbazingwekkend om te zien hoe groot de positieve effecten zijn. Beroemdheden zoals Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan, Lewis Hamilton en Novak Djokovic staan aan de basis van de revolutionaire film over vlees, eiwitten en kracht. Er komen daarnaast veel bekende artsen, wetenschappers en topsporters aan het woord, zoals:

  • Caldwell Esselstyn jr. M.D. – Director Heart Disease Reversal Program Cleveland Clinic
  • Dean Ornish M.D. – Founder Preventive Medicine Research Institute
  • Rip Esselstyn – ex-brandweerman en triatleet
  • Lou Smith – de voormalig cornerback in de NFL
  • Scott Jurek – ultra loper
  • Morgan Mitchel – 2 x Australisch 400m kampioen
  • Dotsie Bausch – 8 x US nationaal wielrennen op de baan kampioen
  • Charity Morgan – professioneel chef die een heel NFL team aan een plantaardig dieet hielp waarna ze echt gingen winnen.

De documentaire duurt 90 minuten en houd je op het puntje van de stoel. Het prachtig camera werk voegt iets toe aan het ultieme regie werk van James Cameron (Executive Producer) die we kennen van Avatar en Titanic.

Topsport, plantaardig eten en het effect in breder perspectief

Wat leuk is om te zien, zijn de verhalen die we ons allemaal voor kunnen stellen. Daarbij wordt de vraag gesteld waar zij als topsporters hun eiwitten vandaan halen. Patrick Baboumian – de sterkste man ter wereld –  heeft daar een simpel antwoord op. Hij zegt: “Als je zo sterk wilt zijn als een os hoef je geen os te eten”. En natuurlijk komen de enorme gorilla’s langs om te laten zien dat zij ook zo groot worden op een (grotendeels) plantaardig menu. Zoals de atleten en het onderzoek in deze docu aantonen, kan het overschakelen op plantaardig eetpatroon veel voordelen opleveren. Het geeft energie, zorgt voor goede spieropbouw en versnelt het herstel van je lichaam. Deze voordelen gelden uiteraard niet alleen voor topsporters, maar voor iedereen die zich beter wil voelen en presteren.

Niet alleen is er aandacht voor de gezondheid van de mens. Want plantaardig eten gaat veel verder. Denk bijvoorbeeld aan landgebruik, watergebruik en luchtkwaliteit wat allemaal te lijden heeft onder de productie van vlees. Het kiezen voor een plantaardig voedingspatroon en weglaten van dierlijke eiwitten heeft effect op heel de wereld van mens, dier en planeet.

Naast de docu is er de website

Er staan heerlijke recepten op gamechangersmovie.com om je te inspireren deze plantaardige wijze van voeding ook te proberen. Ook vind je op de site een lijst met tips om de overstap naar een plantaardig(er) voedingspatroon makkelijk te maken. Succes!

Cookie Alert

YouTube kan je kijkgedrag volgen en andere (persoons)gegevens verzamelen. Daarom laden we video's alleen als je daar expliciet voor kiest. Je kunt op elk moment cookies verwijderen via je browser.

Naast de vaste auteurs werken we bij JOIN graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaring waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement!

105 artikelen | 74 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven