Hou je ook zo van stedentrips? Londen is daar een topbestemming voor. Tegenwoordig kun je er met de Thalys, in combinatie met de Eurostar vanaf Brussel, supersnel zijn. Je komt dan aan op het internationale station St. Pancras, dus je bent meteen midden in de stad. De metro brengt je vervolgens overal waar je wil zijn. En heel handig; je kunt je eigen bankpas gebruiken als kaartje, mits ‘ie contactloos is. Geen losse tickets of Oystercard meer nodig! Voor een paar euro reis je de hele dag de stad door.

Londen barst van de leuke plekken om heerlijk plantaardig te eten. Ik geef je wat tips voor ontbijt, lunch, borrel en diner. 

Gezellig: Camden Market

Prince camden market vegan hotspot

We verbleven in het stadsdeel Camden. Een van de dingen om te doen is Camden Market bezoeken. Een gezellige overdekte markt met allerlei kraampjes met kleding, sieraden, tassen en andere hebbedingen. Buiten aan het water kun je heerlijk chillen. Je vindt er allerlei eetstalletjes en barretjes, een soort permanent Food Truck Festival. Maar voor de vegan afdeling moet je net aan de andere kant zijn, op een soort binnenpleintje. Herkenningspunt; deze toffe graffiti van Prince! Je vindt er een Vegan Pie Shop, Vegan Burger Shop, Vegan Icecream Bar en nog veel meer. Heel veel keus en erg gezellig bij mooi weer. Goede plek voor ontbijt, lunch, borrel en/of diner!

Check out Camden Market

Ontbijt en fotografie bij The Observatory

Avocado dukkah sourdough sandwich

Een combinatie tussen kunstgalerie en ontbijt-/lunchplek. Op 64 Marchmont Street, tussen metrostations St. Pancras en Russel Square, vind je deze coffeeshop. Achterin en beneden in de zaak een wisselende expositie van fotografie (ook te koop). En een smakelijke selectie van gezonde broodjes en minder gezonde taartjes. We gingen voor de zuurdesem botenhammen met avocadospread en dukkah, een Egyptisch kruidenmengsel met gehakte noten. 

Watch The Observatory

Lunch at the museum

serpentine sackler galleries lunch londen

In Nederland kun je bij musea vaak heerlijk plantaardig lunchen. En dat is Londen ook zo! In Hyde Park vind je de Serpentine Galleries en wij lunchten bij de Serpentine Sackler Gallery. Alleen al de aanbouw door architect Zaha Hadid is de moeite van een bezoek waard. Een schitterend contrast met het oorspronkelijke klassieke gebouw. De lunchkaart biedt een paar mooie vegan gerechten, zoals deze smakelijke groene salade.

See Serpentine Sackler

Spicy indian diner

Met keukens uit de hele wereld in Londen is dit een goede reden voor keuzestress. Maar een avond Indiaas eten is toch wel een must. Papadums en naan. Geurige rijst met dahl (linzen), aloo gobi (bloemkool) en/of saag aloo (spinazie en aardappel) en zoo lekker! Biertje erbij. Alleen nog even kiezen bij welk restaurantje je dat dan doet..

green salad serpentine sackler

Enjoy London!

Duurzaam én vegan naar Londen

Voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel heeft tippen we graag deze speciale veerdienst van Nederland naar Londen: Fair Ferry. Een schitterend zeilschip met standaard vegetarische gerechten aan boord, de kok maakt daar met plezier vegan maaltijden van. Je kunt met deze veerdienst ook naar Scandinavië: Stralsund, Kopenhagen, Kiel en Malmö. Check alle info op deze website. (#nospon)

Naast de vaste auteurs werken we bij JOIN graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaring waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement!

105 artikelen | 74 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven