Dordrecht is nou echt zo’n stad waar het goed toeven is. Een rijke historie (tip: wandel de uitgezette route door het centrum eens), veel leuke winkeltjes, een pittoreske haven met de mogelijkheid om door de ‘waterwandelgangen’ van de stad te varen én vlakbij de Biesbosch voor de meest schitterende natuur. Op zich dus al meer dan de moeite waard om naar toe te gaan. En voor wie dan ook nog wil genieten van smakelijk vegan eten vindt er een aantal goede restaurants. Onze favorieten:

Daantje Food & Drinks

In 2018 wonnen ze een Vegan Award en oh wat is hier veel lekkers te krijgen! Eigenaresse Daantje en haar man hebben een goed gevulde kaart samengesteld met allerlei broodjes, kleurrijke salades, een aantal burgers, plates en bowls. Om bijna keuzestress van te krijgen. Je kunt er terecht voor koffie met – huisgemaakte – taartjes, lunchen, borrelen en van donderdag tot en met zaterdag ook ’s avonds eten. Eerder verscheen deze review op onze website waarin we Daantje Food & Drinks een waar vegan walhalla noemen.

Extra tip: bij Daantje worden geregeld workshops, muziekavonden en charity diners georganiseerd. De actuele agenda vind je hier.

Nieuwstraat 25 | Dordrecht
Bezoek de website

Kop van ’t Land

Als je op zoek bent naar én fantastisch lekker eten én een toffe locatie én een onvergetelijke avond: ga naar Herberg de Kop van ’t Land. Op een dijk aan het water waar aan de overkant de Biesbosch ligt. Kop van ’t Land is een vegetarisch restaurant en ze weten daardoor ook de lekkerste vegan gerechten te maken. Niet alleen een lust voor de smaakpapillen, de gerechten zijn met precisie opgemaakt. Er wordt gekookt met de seizoenen, waardoor het menu wekelijks wisselt. Je kiest uit 4, 5, 6 of 7 gangen en laat je vervolgens een avondje goed in de watten leggen. Voor wie er een uitgebreid uitje van wil maken zijn er vier gastenkamers beschikbaar.

Zeedijk 32 | Dordrecht
Bezoek de website

kop van t land dordrecht vegan diner

Zusjes

Een lunchroom met alleen maar vegetarische en veganistische gerechten. Lunches dus, maar ook geweldige taarten! En een kop goede koffie, ook belangrijk. Bijna alles is huisgemaakt en de ingrediënten zijn veelal biologisch. De mensen bij Zusjes vinden een mooiere wereld belangrijk, en daar handelen ze dan ook naar.

Voorstraat 431 | Dordrecht
Bezoek de Facebookpagina

Bluebirds in the backyard

Dit is niet zomaar een restaurant, hier gebeuren bijzondere dingen. Het is een klein warenhuis, stadstuin, een petit café voor kinderen en een restaurant. Wat er zo speciaal aan is: Bluebirds biedt een warm nest aan vrijwilligers en studenten die werkervaring willen opdoen of een dagbesteding nodig hebben. Mensen die wat extra hulp en aandacht nodig hebben en dat daar vinden, over sociale betrokkenheid gesproken! En dat allemaal gevestigd in een schitterend, groot historisch pand. De kaart is grotendeels vegetarisch en ook diverse vegan gerechten. Op vrijdag en zaterdag kun je er ook ’s avonds terecht, daarnaast organiseren ze met regelmaat muziekavonden.

Wijnstraat 153 | Dordrecht
Bezoek de website

Huiskamercafé Fluitekruid

Een paar deuren naast de Kop van ’t Land vind je dit knusse vegetarische huiskamercafé met dito terras. Je kunt er terecht voor taartjes, een lekkere kop thee of koffie of een lunchgerecht. De ideale uitvalsbasis voor wie een wandeling of fietstocht gaat maken in de Biesbosch, de veerpont ligt bijna voor de deur. Het is een populaire stek en als je er eenmaal eens bent neergestreken snap je helemaal waarom.

Zeedijk 30 | Dordrecht
Bezoek de Facebookpagina

 

Heb jij andere tips voor vegan eten in Dordrecht? Laat het ons weten, we leren ze graag kennen!

Naast de vaste auteurs werken we bij JOIN graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaring waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement!

105 artikelen | 74 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven