Vegan eten in Tilburg: the places to be

Je hoeft in Tilburg niet te verhongeren als je goed plantaardig wilt weten. Er is keus te over! Hier vind je de beste plekken in de stad, als je het mij vraagt.

Focus Foodbar

Aan het Radiopleintje, tegenover het populaire Happy Italy, startte Bregje Mols in 2018 met haar 100% plant based restaurant. Wat heerlijk dat je niet hoeft na te denken over wat je kiest, alles op de kaart is goed! Een uitgebreide keuze voor lunch en diner, maar voor een ook high tea of zalige cocktails kun je hier terecht. Met een flink terras voor als het lekker weer is. Aanrader: proeverij van kleine hapjes als voorgerecht. Snel heen gaan voordat de kaart misschien wordt aangepast…

Heuvelstraat 122 | Tilburg
Website Focus Foodbar

Houtloods

De Houtloods

Twee jonge ondernemers introduceerden met de Houtloods een toegankelijk, culinair restaurant in de stad. In een oud NS-pand op de Spoorzone vormt de open keuken het hart van de zaak. De menukaart is ingedeeld naar smaakbeleving; vegetarisch is een volwaardig onderdeel en vegan geen enkel probleem (even doorgeven). Nieuwkomer in de Lekker500. Het kleine broertje van De Houtloods, De Wagon, is ook een bezoekje waard. Een oude treinwagon is omgetoverd tot restaurant. Originele plek voor een lunch of borrel maar ook voor diner of een verjaardagsborrel 😉

Burgemeester Brokxlaan 1041 | Tilburg
Website De Houtloods en Website Eetbar De Wagon

nouvelle auberge vegan menu

La Nouvelle Auberge

Een oude bekende aan de rand van de stad; Auberge du Bonheur. Al meer dan 30 jaar een van de klassiekers voor zakendiners, trouwerijen en verjaardagen. Na een flinke opknapbeurt heropend als La Nouvelle Auberge. En, compleet vegan is mogelijk. De samenwerking met de biologische tuinderij Ut Rooie Bietje helpt hier bij. Helemaal een geweldige plek om met goed weer buiten te eten.

Bredaseweg 441 | Tilburg (navigatieadres: Warandelaan)
Website La Nouvelle Auberge

taste tilburg

Taste!

Chique avondje uit? Daarvoor kun je prima terecht bij Taste! – het restaurant onder het Mercure Hotel op de Heuvel (in bistro Puur de trap af). Je zit onder de grond, maar in de open keuken is genoeg te zien. De chefs draaien hun hand niet om voor een plantaardig drie-, vier- of vijfgangenmenu. Ze serveren ook alcoholvrije wijn, mocht je daar zin in hebben. 

Heuvel 37 | Tilburg
Website Taste!

Dutch weed burger vegan

De Ristobar

De officiële Dutch Weed Burger al eens geprobeerd? Ga dan naar de Ristobar. Het restaurant van filmhuis Cinecitta serveert hem, naast diverse andere vegan opties. Sowieso een bezoekje waard; het monumentale pand is grondig opgeknapt en uitgebreid met een strakke, deels glazen, aanbouw met twee nieuwe filmzalen. Ook in de Ristobar zijn oud en nieuw stijlvol gecombineerd. En na lunch of diner een filmpje pakken is natuurlijk ook geen straf.

Willem II straat 29 | Tilburg
Website Ristobar

Mr. Morris

Een gezond ontbijtje, stevige lunch of aangeklede borrel tijdens of na het shoppen? Keuze te over bij Mr Morris in het pand van de oude ‘Oudhollandse snoepwinkel’ net om de hoek bij het Radiopleintje. Groene sapjes, saladebowls, goed belegde broodjes en allerlei koffiespecials met of zonder een taartje van Bakkerij Van Planten ernaast. Elke dag tot 17.30 uur kun je er terecht. 

Nieuwlandstraat 58a | Tilburg
Website Mr. Morris

Lunchcafé Nieuwland

De buren van Mr. Morris, maar eerlijk is eerlijk; zij waren er het eerst. Hier komen we regelmatig een ontbijtje of vers sapje doen na een yogasessie op zondagochtend. Naast heerlijke sapjes ook diverse vegan opties op de kaart. En een heerlijk zonnig terrasje voor de deur.

Nieuwlandstraat 66 | Tilburg
Website Lunchcafé Nieuwland

voorgerecht focus foodbar

Sarban

Al eens Afghaans gegeten? Restaurant Sarban laat je kennismaken met de rijke eetcultuur waarin veel gebruik wordt gemaakt van groenten, zoals aubergine, spinazie of okra, in combinatie met kruiden. Veel menukeuzes zijn vegetarisch of vegan. Ook leuk om shared dining te doen; veel schaaltjes op tafel en smullen maar.

Besterdring 2 | Tilburg
Website Sarban

Eethuis Twintig

Aan de Piushaven zit inmiddels een hele reeks aan horecazaken. Vooral in de zomer is het ook een toplocatie zo aan het water. Naar vegan is het een beetje zoeken. Maar bij Eethuis Twintig kun je daarvoor heel aardig uit de voeten. De mezze met dips als voor- of hoofdgerecht is namelijk superlekker. En je zit er in een sfeervolle huiselijke ruimte.

Piushaven 20b | Tilburg
Website Eethuis Twintig

yoga food vegan soup

De Groene Chef

Terug van weggeweest! Na het vertrek uit Bank15 heeft De Groene Chef zich een tijd gestort op catering voor thuis en voor events. Maar we zijn heel blij dat Alexandra en haar team weer een plek hebben gevonden in de Tilburgse binnenstad. In de Emmapassage tegenover boekhandel Gianotten heeft ze haar keuken ingericht in Mercado Emma. Een pop-up lokatie waar je weer kunt genieten van heerlijke soepen, salades, burgers en dippen; allemaal zoveel mogelijk biologisch, lokaal en glutenvrij. En allemaal heerlijk! Lees ook ons interview met de oprichter, Alexandra van Rijen.

Mercado Emma, Emmapassage 20 | Tilburg
Website De Groene Chef

 

Wat is jouw favoriet? Of ken jij nog een Tilburgs restaurant dat in deze lijst niet mag ontbreken? Dan hoor ik het heel graag!

Naast de vaste auteurs werken we bij JOIN graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaring waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement!

105 artikelen | 74 reacties

Sharing is caring

2 reacties op “Vegan eten in Tilburg: the places to be

  1. Hoi Pascal,

    Vorige week voor het eerst een vegan afhaal gerecht gehaald van FoodAtelier in de stationsstraat. Ze verkopen daar vegetarisch afhaal gerechten maar de eigenaresse had het erover dat ze ook steeds meer vegan gerechten maakte.

    Het gerecht was overigens heerlijk

    Groet David

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven