Vegan uit eten: zo wordt het een geslaagd uitje!

Hoewel het aantal plantaardige keuzes op menig menukaart groter wordt, lijkt het soms nog een uitdaging om écht lekker uit eten te gaan. Lijkt, want het is lang niet altijd zo dat je wordt afgescheept met een bordje sla en vijf walnoten. Tref je een echte kok – dus niet iemand die alleen recepten namaakt – dan vindt die het vaak juist leuk om je iets smaakvols voor te zetten. Bovendien realiseren steeds meer horeca-eigenaren zich dat degene die plantaardig eet een vaak beslissende stem in het gezelschap heeft in de keuze van het restaurant en zorgen ze voor iets lekkers op de kaart. Ook fijn: restaurant met een (Midden-)Oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken weten altijd raad, die zijn gewend aan veelvuldig gebruik van groenten.

Tips voor een geslaagd etentje

Wil je een geslaagd etentje, dan hebben we een aantal tips voor je:

  • Bel vooraf met het restaurant om te vertellen dat je graag veganistisch eet en leg indien nodig concreet uit wat je niet eet. Soms is er verwarring tussen vegetarisch en veganistische of denkt men dat je wel vis of ei eet.
  • Als je twijfel bemerkt, bied dan aan dat je graag meedenkt of noem wat eenvoudige voorbeelden. Denk: lunch met een broodje hummus en vers gegrilde groenten of als diner een pittige curry. Niet heel spannend, wel lekker.
  • Voel je bovenal niet bezwaard tegenover je tafelgenoten. Sterker nog: vraag of ze er voor open staan om naar een vega(n) restaurant te gaan. Veel mensen zijn er nieuwsgierig naar en willen graag kennismaken met gerechten die ze – misschien – nog niet kennen.

De website en app HappyCow geeft je snel inzicht in eetgelegenheden over heel de wereld waar het goed toeven is. Op sites als Eet.nu en thefork.nl kun je bij de filters als keuze vegan aanvinken.

De hotspots per stad

Op onze site vind je van diverse steden de favorieten van onze auteurs. Andere steden en regio’s volgen met regelmaat, hou dit artikel dus vooral in de gaten!

Amsterdam

Breda

Den Bosch

Den Haag

Dordrecht

Eindhoven

Groningen

Leiden

Nijmegen

Tilburg

Utrecht

vegan breda lunch diner restaurant

 

Naast de vaste auteurs werken we bij JOIN graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaring waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement!

105 artikelen | 74 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven