Vegan walhalla: Daantje Food & Drinks

Daantje Food & Drinks: met zo’n naam heb je bij mij natuurlijk al meteen een streepje voor 😊 Ik kwam er een keer bij toeval terecht op een zomerse dag, streek neer op het uiterst schattige terras aan de achterkant van het pand en kreeg net-uit-de-oven worteltaart geserveerd. Zo’n dag waarop alles meezit. Het was nog vroeg op de dag, relatief rustig in de zaak dus kletste ik wat met de eigenaresse. Ze vertelde dat ze in eerste instantie een vegetarische lunchroom wilde beginnen. Kort voor de opening realiseerde ze zich dat zuivelproducten en eieren net zo dieronvriendelijk zijn als vlees en vis. Dus was de keuze snel gemaakt: ze ging voor een volledig vegan bedrijf.

Van de menukaart bij een veganistisch restaurant verwacht ik nogal wat. Dat werd hier helemaal waargemaakt. Het is een walhalla voor de liefhebber van plantaardig eten! Ik noem eens wat: broodje ‘Egg’sperience, wrap met cashewbrie, purple rain salade, no-fish & chips en B.L.T. met ‘bacon’tempeh. En dan de burgers, oh…de burgers. BB King, ‘a little hunk of love’ en de welbekende Dutch Weed Burger. Met of zonder friet en salade, hoe dan ook een heerlijk stevige lunch. Borrelhapjes zijn er ook te vinden, net als een keur aan zelfgebakken taarten. Het drinken is biologisch en/of vegan, van koffie tot frisdrank tot wijn.

En er is meer. Veel meer.

Het is een vrij ruime zaak, je zit ook niet dicht op elkaar. Vind ik fijn. En ze hebben dus een knus terras aan de achterzijde. Behalve lunchen doen ze nog veel meer. Echt een onderneemster die aan de weg timmert en zichzelf op de kaart zet. Bijvoorbeeld:

  • Op donderdag tot en met zaterdag kun je er aanschuiven voor ‘Wat de pot schaft’, een driegangenmenu samengesteld door de kok.
  • Ze organiseren toffe activiteiten. De ene keer met muziek, de andere keer een lezing van bijvoorbeeld Karen Soeters van Animals Today of ze vertonen een documentaire die linkt aan de vegan lifestyle.
  • Je kunt er ook catering bestellen voor buffet, hapjes of lunch.

Inmiddels ben ik al vaker gaan lunchen bij Daantje Food & Drinks en neem steeds iemand mee die ik wil laten kennis maken met plantaardig eten. Succes gegarandeerd! Volgende keer schuif ik eens aan voor het diner.

Nieuwstraat 25 | Dordrecht
daantjefoodanddrinks.nl

Naast de vaste auteurs werken we bij JOIN graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaring waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement!

105 artikelen | 74 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven