Waarom switchen naar vegan cosmetica een goed idee is!

Je gebruikt dagelijks cosmeticaproducten, van gezichtscrèmes tot make-up. Waarom zou je dan kiezen voor vegan cosmetica? Is veganistische cosmetica overbodige luxe of de betere keuze? Dit zijn de 6 voordelen van vegan cosmetica. Of je er vervolgens voor gaat, that’s up to you 😉 

1. Geen dode dieren extracten op je huid

Kies je voor veganistische cosmetica, dan raken dierlijke stoffen jouw huid niet aan. Ik doel dan op dierlijke ingrediënten zoals:

  • lanoline en andere dierlijke vetten
  • placenta van dieren
  • gemalen dode insecten extracten
  • bijenwas

Helaas vind je deze ingrediënten vandaag de dag nog vaak terug in cosmetica. En dan te bedenken dat deze ingrediënten in je huid trekken. Niet zo’n fijn idee toch?

2. De gevoelige huid houdt van vegan cosmetica

Vegan beauty producten worden gezien als superieur voor de gevoelige huid. Puur en alleen omdat ze minder en mildere ingrediënten bevatten. Met dank aan de natuur. 

3. Vrij van dierproeven

Door te kiezen voor vegan verzorgingsproducten vermijd je producten die op dieren zijn getest. Vegan producten zijn namelijk nóóit getest op dieren en zijn daarom 100% cruelty free.

vegan-cosmetica-dierproefvrij

4. Verantwoordelijk verpakt

Vegan make-up en verzorgingsartikelen worden veelal verpakt in recylebaar verpakkingsmateriaal. Eco-friendly. Vegan merken besteden hier extreem veel aandacht aan. Alle kleine beetjes doen er namelijk toe.

5. Goed betaalbaar

Dat vegan producten duurder zijn, is inmiddels écht achterhaald. Maar stel dat dat wel zo zijn, is het dan écht zo erg om een paar extra euro’s te besteden aan cosmetica als het gaat om je gezondheid? Niet dat dat dus hoeft, maar toch.

vegan-make-up-bevegan

6. De keuze is reuze

Meer een meer vegan cosmetica merken schieten als paddestoelen uit de grond. Gelukkig. Daarom heb je best wel wat te kiezen, in verschillende prijsklassen. 

 

Wil je weten welke cosmetica zoal vegan is? Neem dan snel een kijkje in de BE VEGAN shop waar de fijnste vegan cosmetica voor je is geselecteerd.

Monique Schoofs

Business Developer | Cosmetica- & huidverzorgingsexpert

Business Developer van congressen & opleidingen en voormalig eigenaar van een webshop met natuurlijke, vegan make-up en huidverzorging. Het voorbeeld dat dier- en milieuvriendelijk hand in hand kunnen gaan met een stralende look. Voor JOIN schrijft ze over achtergronden van ingrediënten, tips bij de aanschaf van producten en over tal van beautyzaken-met-een-vegan-twist.

18 artikelen | 5 reacties

Sharing is caring

Schrijf een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Je gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid.

Terug naar boven